Nov 132012
 

pris 85 kr

Konjac Sponge är en tvättsvamp för ansiktet tillverkad av fiber från konjacörten, alltså helt naturlig. Svampen blöts upp och får en lite halkig känsla (tänkte skriva slemmig men det lät mindre trevligt) och används tillsammans med ansiktsrengöring.

Två saker jag blev glatt överraskad av när det gäller den här var 1.) Den känns riktigt skön och snäll att skrubba runt i ansiktet 2.) Peelingeffekten överträffade mina förväntningar. Efter första försöket stod jag bara där och kunde inte sluta känna på den babymjuka hud som lämnats kvar, sen dess har jag varit hooked.  Jag kan bara beskriva Make Up Store Konjac Sponge som både mild och mycket effektiv och det från någon som hatar riviga peelingar.

Nu råkar jag älska syraprodukter och jag är inte hundra på att svampen kan ersätta den typen av peeling helt men under perioden jag testade svampen och använde dagligen behövde jag ingen annan typ av exfolierande produkter.

Hänger man upp svampen efter rengöring torkar den helt och blir hård och spröd och är kanske därför inte speciellt bra att ha med sig på resor. Det är nog dock den enda nackdelen jag kan komma på med den här och jag har kommit att älska min.

Jag rekommenderar att använda den främst till kräm- eller gel-rengöringar men fungerar även bra tillsammans med oljerengöring men då behöver jag rengöra själva svampen efteråt.

Eftersom jag testar en hel del produkter får den tyvärr ligga åt sidan mer än jag önskar men jag kan även tänka mig att köpa en ny om den här skulle slitas ut.

5 av 5 poäng

 

 

 

 

 

Tina (Beleza)Jag svarar på kommentarer här för att göra det enklare att hålla tråden. All spam och reklam raderas.

  18 Responses to “Make Up Store Konjac Sponge”

Comments (18)
 1.  

  Spännande! Har velat testa en sådan ett tag nu:)

 2.  

  En sådan svamp ersätter inte syra peelingar på något sätt. Hudytan blir exfolierad men det är det enda en sådan produkt gör då den inte kan tillföra något till huden. Syror tillför ju fukt och jobbar längre ner i huden och kan göra mer för huden än bara peela. Men en sådan svamp är ju jättebra om man vill få en lite djupare rengöring av huden med sin vanliga rengöring :)

  •  

   Ja nu syftade jag just på exfolierande syror och inte återfuktande. Att exfolierande syror skulle tillföra något annat (förutom mjölksyra som är fuktbindande men då väldigt lätt exfolierande) är jag inte riktigt med på. Däremot tycker jag att svampen lätt kan ersätta en vanlig kornpeeling, som jag skrev behövde jag inte använda varken syra-mask eller annan typ av peeling under tiden jag testade den.

   •  

    Absolut så ersätter den en vanlig kornpeeling. Det beror ju helt och hållet på vilket märke syra produkterna är av. Jag tänker ju på de jag jobbar med, lite arbetsskadad kanske, menade inte på något sätt att vara besserwisser.. Syror tillför massa fukt, de som är lätt peelande kan man ju använda dagligen och gör man det så kommer du att få en reglering av talgproduktion, yttorrheten blir mindre, tack vara peela de effekten och fukten som syrorna tillför. Då jag hade lite starkare produkter i åtanke så gör ju de såklart mer än så. De verkar ju utjämnande på hudtonen, blekande på pigmenteringar osv också. Men som sagt var inte meningen att vara en besserwisser

    •  

     De syrorna jag jobbar med och kom att tänka på först är ju även fler än bara en syra, de har fyra olika som jobbar i olika nivåer i huden på olika saker. Men de mjölksyra produkterna man använder hemma går ju djupare ner i huden än vad en vanlig rengöringsmjölk gör tex. Syra produkten gör på vägen ner i huden små små gångar som gör att man får ut bättre effekt från efterföljande produkter som serum och kräm. Därför kan man säga att syra produkter tillför mer till huden/ eller snarare den gör mer för huden.

     •  

      Ja precis, jag är helt med dig där. I recensionen kan jag inte sväva iväg med en förklaring på syror vs svampen och jag håller fast vid att den ger en bra peeling men inte kan ersätta syrapeeling helt. Men för många kan det räcka med en sån här svamp beroende på behov.

      •  

       Det förstår jag, jag är ganska bra på att sväva iväg på andra saker måste bli bättre med det känner jag :) sant, allt hänger ju på vilken effekt och i vilket syfte man använder en produkt :)

 3.  

  den är jag så nyfiken på, har inte testat ännu :)

 4.  

  Förstod inte riktigt varför den inte var bra att ha med på resor? Om den blir hård blir det väl lättare att packa ner den, eller missade jag något? Vill ju så gärna köpa med mig en på min kommande resa 😀

  •  

   Den torkar och blir spröd = kan smulas sönder. Den kommer blöt i förpackningen och vill man absolut ha med den på resor kan man säkert packa ner den blöt i en påse. Jag menade att den inte var ideal att ha med eftersom den lätt går sönder i torrt tillstånd.

 5.  

  Åh tänk om MUS hade haft en onlineshop, vad bra det hade varit. Jag som bor i lilla Smedjebacken har inte tillgång till alla bra butiker, då måste jag åka en bit för det. Visst gör jag det ibland, men det hade varit bra med en onlineshop. Den här spongen hade jag gärna köpt…:-)

 6.  

  Hur rengör man svampen och hur länge kan man använda den innan det är dags att tvätta den?

  •  

   Du sköljer ur den ordentligt efter användning bara. Eftersom den torkar helt om du hänger upp den väl ventilerar finns ingen risk för bakterietillväxt. Annars kan man helt enkelt ta lite tvål som jag har gjort efter oljerengöring och skumma upp i svampen och sen skölja ur ordentligt.

 7.  

  Hejsan
  Som Svenska importörer kan du läsa mer under vår hemsida om Konjacsponge.
  Vi får den direkt från området i Kina som odlar och förädlar spongen.

 Leave a Reply

(måste anges)

(måste anges)