Kladdkakans dag!

Idag är det kladdkakans dag, och det måste självklart firas! Ikväll blir det att baka kladdkaka för hela slanten.

Lutar åt en kladdkaka med kokosbotten!

Receptet hittar du här:

 

Kokosbotten

50 g smör i rumstemperatur

2 ägg

1.5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

 

Kladdkaka

100 g smör

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Smörj och mjöla en form
  3. Rör ihop alla ingredienser i kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen
  4. Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna medan du vispar socker och ägg pösigt
  5. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran
  6. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten
  7. Häll smeten för kladdkakesmeten på kokosbottnen, sprid ut smeten med en slickepott tills smeten täcker hela bottnen
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Kakan ska inte vara helt fast / färdiggräddad.
  9. Låt svalna innan servering. Servera gärna med grädde!

Leave a Comment