Ansiktsolja

Hej igen! Idag tänkte jag tipsa er om oljor för ansiktet och var ni kan hitta de bästa ansiktsoljorna. Olja till ansiktet är hemligheten till en fin lyster och ett vackert glow enligt mig. Jag använder mig av ansiktsolja nästan varje dag och det är verkligen er produkt jag inte vill vara utan. Självklart måste hela din ansiktsrutin vara bra för att din hud ska må bra men här kommer mina bästa tips för oljor till ansiktet.

Oljor för ansiktet

Att använda sig av olja för ansiktet har blivit väldigt populärt det senaste. En ansiktsolja är bra för torr hy, den adderar bra fetter och fukt. Ansiktsoljor är även bra för att ge huden glow och gör så att synliga linjer blir mindre.

Bästa ansiktsolja

Jag har använt mig av oljor för ansiktet ett bra tag nu, jag tycker min hy får ett fint lyster och jag slipper torr hy. Olja för ansiktet kan man köpa på vilken skönhetsbutik som helst, både på nätet och i butik. Jag tipsar om var jag köper mina oljor nedan.

 • Lyko.se – har ett brett utbud på oljor för ansiktet.
 • Restore.se – har naturliga oljor till ansiktet som ger lyster och innehåller vitaminer.
 • Kicks.se – har ansiktsoljor från kända varumärken i olika prisklasser.

Hur använder man ansiktsolja?

Det är viktigt att man använder sin olja för ansiktet på rätt sätt. Nedan får ni mitt bästa tips.

 1. Tänk på att huden ska vara fuktig innan du tar på dig din ansiktsolja. Ta gärna lite ansiktsvatten innan du tar på din olja för ansiktet, detta gör så att den går lättare in i huden.
 2. Ta en lagom mängd, 2–5 droppar räcker.
 3. Applicera oljan som den är eller blanda med din ansiktskräm. Oljan gör så att din ansiktskräm blir mer näringsrik och du får ett bättre glow än vanligt.
 4. Du kan använda den på morgonen eller kvällen, det spelar ingen roll då de allra flesta oljor fungerar lika bra för både dag och natt.
 5. Det går även bra att använda oljan som ögonkräm. Tänk på att vissa mascaror eller concealers kan släppa på grund av fettet.

Fördelar med olja för ansiktet

 1. Man får ett fint glow
 2. Ansiktsoljan motverkar torr hy
 3. Stärker hudens egen skyddsbarriär av sebum (fettet som huden själv producerar)
 4. Blir en vitamincocktail som stärker och skyddar
 5. Skyddar huden effektivt under vintern och kylan
 6. Ger en anti-age effekt

För att ta reda på vilken olja som är bäst och passar dig kan du besöka Skincity.se, de har stor kunskap av hudvård.