Sminktips

Hej igen! Sommaren börjar närma sig vilket gör att man får en mer solkysst look och därmed ändrar man sin sminkrutin. Här nedan kommer ni få mina bästa sminktips och sminkprodukter för sommaren.

Sminktips under sommaren

Oftast ändrar man sin sminkrutin en del under sommaren då man får mer färg i ansiktet samt att värmen gör så att man vill ha lättare produkter på sig. Jag själv tycker inte om att ha foundation på mig under sommarn. Här nedan kommer mina bästa sminktips steg för steg.

Bästa sminket för sommarn

När sommarn kommer vill jag fortfarande kunna sminka mig de dagar och kvällar som jag känner för det, men med produkter som fräschar upp. Se mina favoriter nedan.

Använd lätt bas

Som jag nämnde innan vill man känna sig lätt på huden, nästan som om man inte har något smink på sig, och därmed använda sig av lättare produkter. Införskaffa därför en så lätt bas som möjligt. Färgande dagkrämer är ett hett sminktips, se till att de innehåller solskyddsfaktor så du hela tiden är skyddad från solens UV-strålar. Bareminerals har skapat en typ av CC-cream som ger dig 300% mer fukt och som är väldigt lätt. Min absoluta favorit!

Färga bryn och fransar

För att alltid känna sig fräsch när man ska sola och bada är det perfekt att färga sina bryn och fransar. Du slipper en kladdig mascara och utsuddade brynprodukter. Min favorit när jag färgar mina bryn och fransar hemma är att använda Refectocils produkter.

Solpuder

När du väl har fått lite färg i ansiktet är det perfekt att endast använda dig av ett solpuder med lite skimmer i. Det förstärker den färg du tidigare fått och ger den en solkysst look. Thebodyshop.com har ett solpuder med kokosolja i som är skonsamt mot din hy.

Krämigt glow

Byt ut torra produkter till krämiga. Välj istället en rouge eller highlighter i flytande form som ger en fin lyster! Lumene har en väldigt fin krämig-rouge med lyster i. Dutta rougen med fingertopparna på kindbenen och där du önskar för bästa resultat.

Settingspray

Investera i ett settingspray som både ger dig fukt och ett härligt glow. Det finns många olika settingspray ute på marknaden, min favorit just nu är Caiacosmetics.se. Ett tips är att även skaffa en liten spray med mycket fukt i och ha i väskan, då kan du återfukta ditt ansikte vid behov.