Jobba hemifrån – tips

Hej på er!

I rådande tider tvingas många att jobba hemifrån vilket kan vara en stor omställning. Jag tänkte ge er mina bästa tips på att jobba hemma och vad man kan göra för att hålla sig motiverad.

Lediga hemmajobb

Det finns även många jobb idag där man vanligtvis jobbar hemifrån via datorn, för många är det redan en vana. På Ledigajobb.se kan du hitta lediga hemmajobb för dig som föredrar att jobba hemifrån eller bara är i behov av ett nytt jobb.

Jobba hemifrån online – framtiden

Idag är det redan många som jobbar hemifrån, många är frilansare eller har eget företag. I framtiden kommer det troligtvis bli allt mer vanligt att jobba hemifrån då arbetsplatser kommer bli mer flexibla.


Tips för hemmajobb

1. Vakna och klä på dig som vanligt

För att känna dig piggare under dagen när du ska jobba hemifrån är det viktigt att ta på dig de kläder som du vanligtvis hade haft på dig när du är på kontoret. Gå upp fräscha till dig och klä på dig. Det är viktigt att hålla fast i de rutiner du tidigare haft för att inte tappa motivationen, vilket enkelt kan hända när man jobbar hemma under en längre period.


3. Pauser är viktiga när du jobbar hemma

Det är väldigt lätt att man glömmer ta pauser och raster när man jobbar hemifrån. För att det arbete man gör ska bli så bra som möjligt är det mycket viktigt att man tar sina raster och gärna då tar promenader för att få frisk luft. Att röra på sig aktiverar hjärnan och ger dig ny energi, vilket är superviktigt nu när man ska jobba hemma.


5. Planera din lunch

Lunch har du cirka 45–60 minuter, planera din lunch så du har tid med att ta en härlig promenad. Ät mat som gör dig pigg inte trött.

2. Jobba hemifrån via datorn

Nu när du ska jobba hemifrån via datorn under en längre period är det viktigt att skaffa dig en ”riktig” arbetsplats. Har du ett extra rum är det perfekt att göra om till ditt kontor. Skulle du inte ha möjlighet till det kan matbordet vara en bra lösning. Tänk på att hitta ett ställe där du får lugn och ro. Se även till att ha all utrustning hemma som du behöver för att klara av ditt jobb, ta exempelvis hem extra skärmar.


4. Digitala möten

Glöm inte av att ta digitala videomöten med dina kollegor. Är det dags för en kafferast? Ta då den tillsammans, det är viktigt att ha en fortsatt god relation med varandra. Samma gäller för de möten man vanligtvis har under en dag, använd videoprogram där alla kan vara med.

För extra tips på hur du kan tänka och göra när du ska jobba hemifrån kan du besöka Telenor.se .