Sökoptimering tips – så får jag fler besökare!

Hej på er därute!

Den senaste tiden har jag fått massor av nya läsare vilket är jättekul. Jag vill passa på att säga välkommen till alla nya besökare och samtidigt passa på att tacka alla som varit med sedan starten. Det är för er läsare jag har en blogg från första början så alla nytillskott gjorde mig jätteglad😊

En stor anledning till att fler hittat till min blogg är att jag börjat jobba med sökmotoroptimering. Eftersom några av er läsare redan hunnit fråga om detta ämne tänkte jag sätta ihop en guide om ”SEO” som det också kallas. Jag jobbar med sökmotoroptimering för att jag vill att fler ska läsa mina inlägg som jag lagt ner tid på och är stolt över!

Vad är sökmotoroptimering/SEO?

SEO är det arbete jag gör för att Google lättare ska hitta mina blogginlägg. Om mina blogginlägg om skönhet hamnar bland Googles toppresultat inom ämnet jag skrivit, kommer fler besökare hitta hit. Det är just detta som hänt den senaste tiden. Bloggen har växt tack vare fler besökare från Google och nu ska vi gå igenom hur ni läsare kan komma igång med att locka fler besökare.

5 tips för fler besökare

Du kan jobba med SEO inom alla branscher. Jag kommer visa vilka steg jag följt för att min blogg ska växa. Det som är så bra är att dessa tips även gäller för dig som har ett företag och vill öka trafiken till din hemsida.

1. Samarbeta

På min blogg har jag mycket samarbeten med andra inom skönhetsbranschen. Eftersom jag fått många länkar till min blogg från andra bloggar ser Google mina inlägg som trovärdiga och därför hamnar bloggen högre upp i sökresultaten. Ju mer länkar till mina inlägg från andra bloggar och hemsidor, desto bättre!

2. Ha inspirerande innehåll

Våga ta ut svängarna när du skriver innehåll till din hemsida. De inlägg som flest personer läst på min blogg blandar personliga reflektioner med guider kring skönhet. Om du är duktig inom skönhetsområdet är det alltid uppskattat att utbilda dina läsare inom ämnet.

3. Gör en sökordsanalys

Innan jag skriver ett inlägg kollar jag upp vad folk vill veta om ämnet. Hur kan jag göra det? Det finns vissa program (exempelvis Ahrefs och Keyword Tool) som visar vad folk googlar på. Istället för att döpa ett inlägg till ”smink” kan jag döpa inlägget till en mening folk vill veta mer om. Exempelvis söker 100 personer i månaden på ”billigt smink på nätet” – då skulle jag kunna skriva ett inlägg om vilka sminksidor som är mina favoriter med just den rubriken.

4. Lokalanpassa innehållet

Eftersom jag driver denna blogg på fritiden har jag experimenterat med SEO-arbetet privat och jag är otroligt nöjd när jag ser så tydliga resultat. Mitt jobb på salong i centrala Stockholm har tagit hjälp av en SEO-byrå som sköter alla delar av sökmotoroptimeringen för vårt företag. De optimerar vår salongs digitala närvaro så att boende och folk som arbetar i närheten av våra kvarter hela tiden påminns om att vi finns till. Kolla in SEO-Stockholm.se för att läsa vidare om en engagerad byrå som jobbar med SEO både lokalt i Stockholm och i hela landet. Jag kan verkligen rekommendera att jobba med sökmotoroptimering då både min blogg och arbetsplats fått betydligt mer hektiska dagar efter vi började med detta arbete – vilket såklart är superkul!

5. Skriv tydligt och relevant

När jag jobbar med sökmotoroptimerade blogginlägg försöker jag skriva tydligt och besvara min frågeställning i rubriken med en gång. Ha hela tiden funderingen ”Är det jag skriver nu relevant för mina besökare?” i bakhuvudet – även om det förstås är okej att blanda in humor och lättsammare partier mellan varven 😊 Jag fick mycket inspiration till mitt skrivande från artikeln 13 snabba och enkla skrivtips för dig som vill skriva bättre texter.

Få fler SEO-tips

Låter det här med sökmotoroptimerat innehåll som något för din blogg eller ditt företag? Jag fick mycket inspiration genom att läsa vidare i ämnet på nätet. En artikel som hjälpte mig mycket i början var 10 tips för bättre placering i sökresultatet  från Västsverige.com.